قیمت استحکام بنا
استحکام بنا و تائیدیه استحکام بنا
برگه استحکام بنا برای ساختمان هایی الزامی است که به هر دلیلی مانند : تغییرات در سازه، ساخت غیرمجاز وغیره امکان دریافت پایان کار را ندارند. و البته این الزام از سوی شهرداری برای مالکان است نه برای مهندسان و هیچ قانون و قدرتی نمی تواند مهندس را ملزم به تائید ساختمانی نماید که در جریان عملیات ساختمانی آن نبوده است.
تعرفه استحکام بنا در سال جدید چقدر است؟
قیمت استحکام بنا جهت موارد 1 تا 5 با توجه تعداد طبقات و متراژ زیر بنا از جدول تعرفه خدمات مهندسی سال جاری،نظام مهندسی ساختمان تهران، تعیین و پس از استعلام اصالت برگه استحکام بنا دردفاتر دولت الکترونیک طبق فیش صادره توسط متقاضی قابل پرداخت خواهد بود. هزینههای مربوط به دریافت گواهی پایان کار با صاحب سند و مالک است. تعرفه گواهی پایان کار بستگی به کاربری ملک، متراژ زمین، تعداد طبقات و غیره دارد. هزینه بازدید و گواهی امضاء و گزارش هاو مالیات بر ارزش افزوده به عهده مالک می باشد.
برخی از ساختمان ها فاقد مهندس ناظر بوده و ساختمان به صورت معمار ساز ساخته شده اند و بعضا فاقد پایان کار از شهرداری می باشند یا در اثر مرور زمان کاربری ملک از مسکونی به تجاری یا اداری تغییر یافته است. مالکین این قبیل املاک با توجه به نیاز خود جهت انتقال ملک یا تخریب و نوسازی یا نیاز به پایان کار و انجام امور شهرداری و امور نقل وانتقال نیاز به پایان کار پیدا می نمایند.
شهرداری با توجه به قوانین خود و جهت رفع مسئولیت از سازمانش، از مالک می خواهد که یک برگه تاییدیه استحکام بنا را از یک مهندس ناظر تهیه کند که به آن برگه استحکام بنا میگویند. در چنین مواقعی مالک نیز با پرداخت مبلغی به عنوان هزینه تعرفه نظارت برگه استحکام را از یک مهندس ناظر می گیرد. طی برگه استحکام بنا مهندس ناظر اعلام می کند که از ساختمان بازدید کرده و استحکام و ایستایی آن مورد تاییدش است.
چناچه برای ساختمان اتفاقی بیفتد که به دلیل عدم استحکام بنا باشد، مثلا ساختمان نشست کند و یا دیوار ساختمان دچار ریزش شود، مهندس ناظر که برگه استحکام بنا را امضا کرده مسئول است. بنابراین مهندس ناظر زمان امضای برگه استحکام بنا باید دقت زیادی به خرج دهد.
برگه استحکام بنا چه مسئولیت هایی و ریسک هایی در قبال تعهد مهندس ناظر دارد؟
- در برگه تعهد پایان کار مهندس ناظر استحکام ساختمان را تأیید نمی کند بلکه فقط انطباق ساختمان اجرا شده با نقشه ها را تأیید می کند. حال آنکه در برگ استحکام همانطور که از نام آن پیداست مهندس باید استحکام بنا را تأیید نماید. چنانچه مهندس ناظر استحکام بنائی را تأیید کرده باشد، در صورت وقوع حادثه، حداقل پنجاه درصد از خسارات وارده سهم تقصیر دریافت خواهد کرد و این بیش از دو برابر سهم تقصیر معمول مهندسان ناظر در حوادث ساختمانی است.
- مهندسی که اقدام به صدور برگه تعهد پایان کار می کند، خود بر احداث ساختمان، نظارت داشته است و کاملاً می داند که در زیر این لایه های نازک کاری چه سازهای اجرا شده است. اما کسی که برگه استحکام بنا صادر می کند هیچ اطلاعی از وضعیت سازه ساختمان ندارد و مشخص نیست ساختمانی که سالها پیش بدون نقشه و مهندس ناظر اجرا شده است، چه سازه ناایمنی دارد.
برگه استحکام بنا باید از سوی یک مهندس عمران دارای پروانه اشتغال نظام مهندسی و دارای صلاحیت های طراحی و نظارت صادر، و گواهی امضاء گردد.
برگه استحکام بنا در چه مواردی مورد نیاز می باشد؟
- فوت و یا انصراف ناظر قبلی املاک در حال ساخت یا رها شده (شامل همه املاک که شروع به کار از شهرداری گرفته اند می شود).
- تعییر کاربری مسکونی به کارگاه مسکونی، تغییر کاربری از مسکونی به اداری یا تجاری، مسکونی به آموزشی و هر نوع تغییر کاربری که با کاربری پایان کار قبلی مغایر باشد.
- تغییراتی که هنگام بازسازی ساختمان یا تغییرات داخلی آن رخ می دهد مانند حذف ستون و جابجایی دیوارها
- اضافه کردن به بنا قبلی (اضافه اشکوب) یا حتی کسر از بنای قبلی.
- عدم انطباق وضع موجود با نقشه های مصوب سازه و یا معماری
- قدیمی بودن ملک و فاقد پایان کار بودن آن (جهت اخذ پایان کار)
- ریزش یا تخریب بخشی از بنای قدیمی
- به تشخیص مهندس ناظر
مراحل اخذ برگه تاییدیه استحکام بنا :
۱. بازدید اولیه توسط مهندس ناظر دارای پروانه اشتغال به کار مهندسی
۲. اخذ مدارک لازم از مالک توسط ناظر برای تشکیل پرونده
۳. تهیه گزارش بازدید از محل و ثبت آن در دفاتر خدمات الکترونیک شهر توسط ناظر
۴. اخذ برگه استحکام بنا امضا و مهر شده توسط ناظر و گواهی امضا مالک یا وکیل مالک در دفتر اسناد رسمی ( مجوز شروع عملیات استحکام )
۵. تحویل برگه استحکام بنا به همراه گزارش پایان کار تنظیم شده توسط ناظر به دفتر خدمات الکترونیک جهت ثبت در سیستم.
۶. اخذ مالیات بر ارزش افزوده از مالک پرونده.
۷. تحویل برگه سبز اتمام عملیات ساختمانی توسط ناظر به مالک
صادر کننده برگه استحکام بنا
مهندسی که برگه استحکام بنا را صادر می کند، باید دارای صلاحیت طراحی و نظارت باشد. دلیل لزوم این صلاحیت اطمینان از انجام محاسبات سازهای برای ساختمان است. به این ترتیب که پس از مراجعه مالک برای اخذ برگ استحکام، مهندس از ساختمان مورد نظر بازدید می کند. در این بازدید، مهندس بر اساس تجربه خود، محل هایی را برای کنده کاری و برداشتن پوشش نازک کاری مشخص می کند تا بر اساس آنها بتواند نقشه ای از وضعیت سازه موجود تهیه کند. پس از تهیه از وضع موجود سازه، محاسبات سازه ای برای مقاوم سازی انجام می شود. پس از اتمام کار، مهندس صادرکننده برگه استحکام بنا با توجه به محاسبات و نقشه ها و طرح تقویت انجام شده و اجرای عملیات تقویتی سازه مطابق نقشه ها استحکام ساختمان را تأیید و برگه تعهد مربوطه را گواهی امضاء می نماید. به این ترتیب روال صحیح و اصولی صدور برگ استحکام طی شده است.
پس از تکمیل تمام مراحل فوق در انتها مهندس ناظر برگه ی سبزی را که همان جواز ساخت است به مالک اعطا می کند.
بازدید ملک توسط مهندس ناظر شهرداری جهت ارائه برگه استحکام بنا به چه صورت است؟
- بررسی مدارک و بررسی استحکام ساختمان با توجه به مدارک و شواهد موجود که شامل نقشه های وضع موجود است و در صورت نیاز دستور انجام آزمایش های مربوط صادر و به مالک ابلاغ می گردد.
- بازدید از محل چاه های موجود در ملک (حوادث بسیاری در این مورد مشاهده شده است.)، محل های خروج آب باران از ساختمان، بازدید از پشت بام و کلیه محل های ساختمان هرگونه شکست دیوار، شکست سقف، ترک و ریزش باید دقیقا مورد بررسی قرار بگیرد.
- پله ها، نرده ها، جان پناه ها، پنجره ها و درب ها حتما باید مورد بازرسی قرار بگیرد.
- املاک تخلیه باید از لحاظ درب ورودی، نرده های حفاظ، سیم، سیم های برق، لوله های آب و شیرآلات و لوله های گاز مورد بازرسی قرار بگیرد.
- سنگ های آب چکان و سنگ های قرنیز پشت بام و سنگ های نما باید مورد بازرسی قرار بگیرد و در صورت مشاهده هرگونه علامت و تغییر رنگ و شل شدن یا افتادگی، مالک را ملزم به رفع موارد نقص کند.
مدارک لازم جهت دریافت برگه استحکام بنا
مهندس ناظر انتخاب شده برای بررسی ملک مورد نظر بایستی مدارک لازم را از مالک ساختمان دریافت کرده و برای تشکیل پرونده اقدام کند. مدارک لازم برای تشکیل پرونده شامل موارد زیر است:
- کپی مدارک شناسایی مالک یا وکیل رسمی مالک
- عکس ساختمان در وضعیت فعلی
- گواهی پایان کار قبلی
- کپی سند ملک
سوالات متداول در مورد برگه استحکام بنا
تعرفه و قیمت برگه استحکام بنا چگونه محاسبه می شوند؟
هزینه گواهی پایان کار بستگی به کاربری ملک، متراژ زمین، تعداد طبقات و غبرو دارد.
هزینه های مربوط به دریافت گواهی پایان کار با صاحب سند و مالک است.
هزینه برگه استحکام بنا جهت موارد ۱ تا ۵ با توجه تعداد طبقات و متراژزیر بنا از جدول تعرفه خدمات مهندسی سال جاری،نظام مهندسی ساختمان تهران، تعیین و پس از استعلام اصالت برگه استحکام بنا دردفاتر دولت الکترونیک طبق فیش صادره توسط متقاضی قابل پرداخت خواهد بود
هزینه بازدید و گواهی امضاء و گزارش ها و مالیات بر ارزش افزوده به عهده مالک می باشد.
وظایف مهندس شرکت جهت ارائه برگه استحکام بنا چیست؟
مهندس می بایست حتماً دارای صلاحیت طراحی و نظارت در رشته عمران بوده و مهندس معمار و مهندس تأسیسات برقی و مکانیکی بهتر است با توجه به صلاحیت و عدم دید سازه ای کافی از ارائه این خدمات خودداری نمایند.
تعرفه نظارت مهندس ناظر برای دریافت استحکام بنا چگونه محاسبه می شود؟
تعرفه نظارت خدمات مهندسی هر ساله تغییر می کند، پس با این وجود تعرفه نظارت با توجه به نرخ مصوب همان سال که توسط نظام مهندسی اعلام می شود، محاسبه و اعلام می گردد.
جهت مشاوره رایگان و اطلاعات بیشتر در خصوص اخذ جواز ساخت و برگه استحکام بنا و یا کلیه امور ساختمانی می توانید با شماره ۰۹۱۲۵۰۲۹۵۸۲ ، ۰۹۱۲۴۰۲۲۴۰۱ یا ۰۲۱۴۴۱۱۹۱۹۰ شرکت بنیان گستران آفاق تماس حاصل فرمایید
این شرکت با در اختیار داشتن سرمایه عظیم نیروی انسانی جوان ، متخصص ، متعهد و مجرب و مدیران خوشنام و باسابقه و با دستیابی به دانش فنی روز ، دهها پروژه در سرتاسر کشور عزیزمان را با موفقیت به پایان رسانیده است .با توجه به توان بالقوه این شرکت آمادگی دارد با قبول پروژه های جدید در ساخت و ساز و عمران و آبادانی کشور عزیزمان بیشتر از قبل نقش آفرین باشد.
نظرات (۰)